Ida Leppänen, Anni Tiusanen, Lauri Hentunen 1x kisalavalla

Eilen kisattiin Kankaan entisessä paperitehtaassa sijaitsevalla Crossfit Jyväskylä Areenalla, jota runsaan välineistön ja lavatilan sekä innokkaiden painonnostajien ansiosta voidaan ansaitusti pitää Keski-Suomen painonnoston keskuksena. Huiman Iita Kononen ei komeista puitteissa häkeltynyt, vaan nosti kuusi onnistunutta nostoa vieden voiton naisten 48 kilon sarjassa. Tempauksessa tyttö sivusi ennätystään, kun pään päällä olivat ensin 15, sitten 16 ja viimeksi 17 kiloa. Työnnössä suorilla käsillä olivat 19, 20 ja 21 kiloa, viimeisen jääden vain kilon kuun alussa peruskoululaisten sarjan 36 kilon voittoon vieneestä tuloksessa. Yhteistulokseksi muodostui näin 38 kiloa.

Sarja 69 kiloa oli crossfittaajien välienselvittely. Iida Leppänen ei ujostellut ensimmäisissä kisoissaan: kaunis kuuden onnistuneen noston putki toi sarjavoiton tuloksella 120 kiloa, koostuen 50 kilon tempauksesta ja 70 kilon työnnöstä. Hän nosti hienosti koko kisan parhaaksi naiseksi 155,786 sinclair-pisteellä ryöstäen näin kunniaa jyväskyläläisten crossfittaajien mittelöissä jyväskyläläiselle 40100 crossfit-salille. Keski-Suomen sinclair-listalla hän nousi komeasti kolmanneksi heti SM-lavoilla kilpailleiden Paanasen ja Ojasen kantaan. Kotisalillaan Vilma Hallikainen onnistui kiilaamaan 69:ssä sarjakakkoseksi kauniilla kuudella onnistuneella nostolla. Tempaus parani neljä kiloa pm-kioista, nyt 46 kiloa ja työntö kaksi kiloa, nyt 67 kiloa. Yhteistulokseen 113 kiloa tuli siis hyvää upeasti kuusi kiloa sitten tammikuun lopun! Naisten toinen ensikertalainen, 40100 edustava ristiinreenaaja Anni Tiusanen nosti ennakkoluulottomasti sarjan 69 kolmanneksi 91 kilon tuloksella, josta tempaus 38 kiloa ja työntö 53 kiloa.

Sarjassa 75 kiloa voiton kotisalillaan vei Viivi Urpilainen kooten 118 kilon tuloksen. Tempauksessa pr yritys 57 ei vielä onnistunut, mutta 55 kiloa oli pään päällä. Työntö jäi tällä kertaa aloituspainoon 63 kiloon. Tekniikkatreenillä kilot kasvavat varmasti.

Miesten sarjassa 62 kiloa Misha Vartianen nosti voittoon komeasti kuudella onnistuneella nostolla kooten 132 kilon yhteistuloksen. Tempauksessa mies sivusi ennätystään 57 kilolla, työnnössä pään päällä olivat 75 kilon raudat.

Ville Vanhanen voitti kotisalillaan sarjan 69 kiloa tuloksella 113 kiloa. Tempauksessa pr 50 kiloa ei vielä onnistunut, joten tulokseksi tuli 45 kiloa. Työnnössä mies paranteli ennätystään kahdella kilolla, nyt suorilla käsillä oli 68 kiloa.

Ensikertalainen Lauri Hentunen nosti tuloksella 194 kiloa komeasti voittoon kotisalillaan sarjassa 85 kiloa ja samalla miesten kisan crossfittaajien ykköseksi ja koko miesten kisan kakkoseksi. Lauri tempaisi 86 kiloa ja työnsi 108 kiloa, jotka tuottavat sinclairina 239,538, jolla mies pomppasi suoraan neljänneksi Keski-Suomen sinclair-rankingissa.

Sarjassa 85 kiloa Veli-Matti Hirvinen vei voiton kotisalillaan 185 kilon tuloksella. Sisukas mies yritti tempausennätystään kahteen otteeseen, mutta tällä kertaa oli tyytyminen aloitusrautaan 80 kiloa. Työnnössä hän sivusi ennätystään 105 kilolla. Toiseksi sijoittui Vihtavuoren Pamauksen kokenut Hannu Rantanen, joka tähyää syksyllä Rovaniemellä pidettäviin Masters MM-kisoihin. Hannu osoitti jälleen kerran kylmäpäisyyttään korottaen koko ajan tempauksessa, mutta saamalla tuloksen vasta viimeisellään ja kisaennätyksellään 63 kilolla. Työnnössä hän sivusi ennätystään 72 kilolla. Yhteistulos kirjattiin 135 kiloon ja näin tammikuun lopun pm-kisoihin hyvää tuli kolme kiloa ja Hannun yhteistulosennätykseen kilo.

Superin ja miesten kisan ykkönen oli 251,952 sinclair-pisteellä Keljon Viestin Tomi Nissinen, joka kuulantyöntäjän varmuudella kokosi 247 kilon raudat tempaisten 101 kiloa ja työntäen 146 kiloa. Tammikuun pm-kisoista yhteistulokseen tuli 5 kiloa lisää hyvin kulkeneen työnnön myötä.